keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kaltavalla pinnalla

Perussuomalaisten EU-viha on karkaamassa käsistä. Suomen autonomian ajan ihailu on johtanut siihen, että venäläisessä mediassa kirjoitetaan jo yleisesti perussuomalaisten halusta liittää Suomi Venäjään.
Kansanedustaja Reijo Tossavainen lähti Uuden Suomen blogissaan vaaralliselle tielle väittämällä viime itsenäisyyspäivän edellä, ettei Suomi ole enää itsenäinen. Hänen sanomansa oli, että paljon parjatulla autonomian ajalla suomalaiset päättivät vähintään yhtä paljon omista asioistaan kuin nykyisen EU-autonomian aikana.  
Tossavaisen sanoma kääntyi Venäjän mediassa niin, että suomalaiset kaipaavat jälleen Venäjän alamaisiksi. Argumenty Nedeli -lehti kertoi Tossavaisen sanoneen, että Suomi on ollut historiansa aikana todella vapaa vain lyhyen aikaa Venäjän suuriruhtinaskuntana.
Krimin tapahtumien innoittamana Venäjän mediassa käynnistyi uusi hyökkäys.
Asialla oli tunnettu lasten oikeuksien puolustaja Irina Volinets, jonka blogikirjoitus levisi Venäjän uutissivustoille aina Pravdaa ja Ossetian radioita ja televisiota myöten. Kirjoituksen punaisena lankana oli suomalaisten halu liittyä Venäjään. Otsikossa tuotiin esille, että perussuomalaiset suorastaan vaativat yhdistymistä Venäjään.
Kirjoituksessa kerrottiin perussuomalaisten kansanedustajan Juho Eerolan ehdottaneen Suomen ja Venäjän strategista sotilasliittoa. Hänen ”kollegansa” Hemmo Koskiniemi meni kirjoittajan mukaan vielä pidemmälle vaatimalla, että Suomi pitäisi liittää Venäjään.
Volinetsin blogikirjoitus lienee paljolti Helsingin yliopiston oikeussosiologian dosentin Johan Bäckmanin käsialaa.
Bäckman kirjoitti blogissaan 7. maaliskuuta viime vuonna perussuomalaisen ehdotuksesta liittää Suomi vaikka Venäjään, jotta EU:sta ja Natosta päästään ikuisiksi ajoiksi eroon.
Tällaista on esittänyt Hemmo Koskiniemi, myös kansanedustaja Juho Eerola on esittänyt puolustusliittoa Venäjän kanssa.
Bäckmanin kirjoituksen otsikko oli: Moskova luottaa Soiniin.
Netistä löytyy Eerolan kirjoittamaksi väitetty Facebook-päivitys.
Mitäpäs jos solmisimmekin sen puolustusliiton Venäjän kanssa? Kukas tänne sitten hyökkäisi enää ikinä, hän päättelee.
Eerolan mukaan hänen sanomaansa on tulkittu väärin.
Koskiniemen kirjoitus Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla joulupäivänä 2012 on pahempaa laatua.
Suomen, jos on liityttävä johonkin suurempaan, eikö se voisi olla Venäjä, Rovaniemen kaupunginvaltuustossa perussuomalaisten mandaatilla istunut Koskiniemi kysyy. Kirjoituksen otsikko oli: Liitytään Venäjään.
Perussuomalaisten intoa liittyä Venäjään käsitteli myös Argumenty Nedeli viime viikolla. Lehti arveli Krimin kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä olevan tarttuvaa.
Seuraavana vuorossa voi olla Suomi, lehti päätteli.

Alanurkka Hämeen Sanomissa 25.3.2014

Jälkikirjoitus: Tarjosin sähköpostilla perussuomalaisten puheenjohtajalle Timo Soinille mahdollisuuden kommentoida Alanurkka-kirjoitustani, mutta hän ei vaivautunut vastaamaan.

Kirjoitin samasta aiheesta lyhyen uutisen Hämeen Sanomien ulkomaansivulle 20.3.2014. Juttuun liittyi kuvakaappaus venäläiseltä uutissivustolta, jossa "tsuhnat" esitettiin erittäin kielteissä, rasistisessa sävyssä. 

”Suomi haluaa tulla osaksi Venäjää”

Ukrainan kriisin myötä Venäjän mediassa on lisääntynyt kirjoittelu, jossa Suomea viedään Venäjän alaisuuteen.

–  Suomi haluaa tulla osaksi Venäjää, on punaisena lankana kirjoituksessa, joka levisi keskiviikkona eri uutissivustoilla.

Kirjoituksessa viitataan kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) ehdotukseen sotilasliitosta Suomen ja Venäjän välillä sekä hänen puoluetoveriinsa Hemmo Koskiniemeen, joka on esittänyt Suomen liittymistä Venäjään.

Kirjoituksessa viitataan niin ikään Suomen Kuvalehdessä viime vuoden maaliskuussa julkaistuun kirjoitukseen, jossa laamanni Hannu Krogerus pohti, voisiko Suomi olla Venäjän Hongkong.

Ääneen pääsee myös Helsingin yliopiston oikeussosiologian dosentti Johan Bäckman, jonka mukaan pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) positiivinen suhtautuminen Suomen ja Venäjän syvempään integraatioon tarkoittaa sitä, että Suomi on liittymässä perusteilla olevaan Euraasian unioniin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti