torstai 26. syyskuuta 2019

Vihapuhetta kerrakseen

Lasten hankkiminen on suurin ympäristörikos, julisti ekofilosofi ja kalastaja, Suomen vihreän liikkeen oppi-isä Pentti Linkola vuonna 2009. Hän vaati kaikkialla maailmassa yhden lapsen politiikkaa Kiinan mallin mukaisesti.

Linkolan mukaan maailmassa oli vain yksi ongelma, se että oli liikaa ihmisiä. Tämän jälkeen hän ryhtyi pohtimaan, miten väestön määrää voisi vähentää.

Vuoden 2004 Intian valtameren tsunamistakaan ei ollut iloa, koska liian vähän ihmisiä kuoli. Aids oli lupaava tappaja, jonka teho sittemmin lässähti.

Kun muu ei auta ihmisten joukkotuhoon, suurkaupunkien vesijohtovesi olisi pitänyt Linkolan mukaan myrkyttää.
  
New Yorkin pilvenpiirtäjiin vuonna 2003 iskeneet terroristit olivat hänen sankareitaan. Isku kohdistui juuri sinne minne pitikin: öykkärimäisen läntisen elämäntavan ytimeen.

- Niin kauan kuin yksikin terroristi on hengissä, on toivoa. Eivät ne ole talebanit, jotka tuhoavat maapallon, vaan länsimainen elämäntapa, Linkola spekuloi.

Järkyttävää tekstiä, jonka olisi kuvittellut löytyvän jostain viherfasistien julkaisusta. Mutta ei. Asialla oli Vastuullinen Vaikuttaja, pari kertaa vuodessa ilmestynyt yritysten yhteiskuntavastuuta käsittelevä julkaisu.

Julkaisua kustansi vuonna 2000 perustettu Finnish Business & Society -yhdistys (FiBS), joka ilmoitti tavoitteekseen yhteiskuntavastuun edistämisen ja keskustelun lisäämisen.

Tuolloinen Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes oli mukana yhdistystä perustettaessa. Työ- ja elinkeinoministerö tuki yhdistyksen toimintaa.



Pentti Linkola vuonna 2009.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti